NOS NieuwsAangepast

"Ferguson-tiener stal sigaren"

De zwarte tiener die zaterdag in de Amerikaanse stad Ferguson door een agent werd doodgeschoten, had even daarvoor waarschijnlijk een winkeloverval gepleegd. Maar de agent die de kogel loste wist dat niet, zo heeft de politie bekendgemaakt op een persconferentie.

De politie rukte zaterdag uit omdat in een buurtwinkel met geweld een doos sigaren ter waarde van 49 dollar was gestolen. Ook Darren Wilson ging op pad, een blanke agent die zes jaar bij de politie in dienst is.

Blokkade

Volgens de politie zag Wilson Michael Brown (18) en een vriend midden op straat lopen en hield hij hen staande omdat ze het verkeer blokkeerden. Het leidde uiteindelijk tot de dood van Brown. Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. De politie onderzoekt waarom Wilson besloot te schieten.

Pas achteraf bleek dat Brown waarschijnlijk betrokken was bij de overval. De politie heeft vandaag camerabeelden van de winkel vrijgegeven waarop een donkere jongeman in een wit shirt te zien is.

Rustige nacht

Het incident leidde in Ferguson nachtenlang tot rellen. Veel mensen zijn woedend dat de jongen van 18, die naar verluidt ongewapend was, zonder duidelijke aanleiding op straat werd doodgeschoten. De demonstranten eisen informatie over wat er precies is gebeurd.

Afgelopen nacht bleef het voor het eerst sinds de dood van de jongen rustig. Er waren wel veel mensen in de stad, maar de sfeer was vreedzaam. Wel krijgt de schietende agent Wilson bescherming tegen eventuele wraakacties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl