NOS VoetbalAangepast

Tevreden Koeman trapt af op Anfield

Ondanks dat Ronald Koeman deze zomer bij Southampton veel basisspelers zag vertrekken, begint hij met vertrouwen aan het nieuwe seizoen. De afgelopen weken roerde Koeman zich nadrukkelijk op de transfermarkt en daarom treedt Southampton zaterdag met een vrijwel nieuw elftal aan.

Tegenover het vertrek van de basisspelers Dejan Lovren, Adam Lallana, Rickie Lambert, Luke Shaw en Calum Chambers staat de komst van onder anderen Graziano Pellè, Dusan Tadic, Ryan Bertrand, Fraser Forster, Shane Long en Florin Gardos.

"Alles aan gedaan"

"We willen er nog één of twee spelers bij, maar ik ben al heel tevreden. De club heeft er alles aan gedaan om goede nieuwe spelers te halen", aldus Koeman in aanloop naar de confrontatie met Liverpool, uitgerekend de club die deze zomer diverse spelers bij Southampton wegplukte.

"Het is geweldig om op Anfield te beginnen", aldus Koeman, die acht jaar geleden met Benfica in de Champions League twee keer won van Liverpool. "We weten dat het een zware wedstrijd wordt, maar we zijn er klaar voor. De spelers weten wat het is om te winnen op Anfield, dat hebben ze vorig seizoen gedaan, en ik weet dat ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl