NOS NieuwsAangepast

Dijksma trakteert ministers op fruit

Staatssecretaris Dijksma heeft voor de eerste ministerraad na de vakantie een mandje met groente en fruit uit Nederland meegenomen. Daarmee wil ze laten zien dat het kabinet oog heeft voor de problemen van boeren en tuinders.

Rusland boycot groente en fruit uit de Europese Unie. Ook Nederlandse bedrijven hebben daar last van. De groothandelsprijs van veel producten is fors gezakt en er blijven veel producten over.

Dijksma vindt daarom dat Nederlanders veel Nederlandse land- en tuinbouwproducten zouden moeten kopen. "Het is altijd goed om Nederlandse groente en Nederlands fruit te eten, maar zeker vandaag", zei ze voor aanvang van de vergadering.

Steunmaatregelen

Dijksma heeft gisteren met haar Europese collega's over de kwestie gesproken en zegt dat er "beweging" in de zaak zit. Volgende week wordt een besluit genomen over steunmaatregelen.

"Europa laat zien dat ze de boeren en tuinders niet laat vallen", meent Dijksma. "Het is belangrijk dat we gezamenlijk stappen zetten en Nederland dringt daar ook op aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl