NOS NieuwsAangepast

"Aantal ebola-gevallen onderschat"

Wereldgezondheidsorganisatie WHO vreest dat er veel meer gevallen van ebola zijn dan de officiële cijfers die worden gemeld.

"Medewerkers in het getroffen gebied hebben gezien dat het aantal gemelde gevallen sterk wordt onderschat", schrijft de VN-organisatie op zijn website. Officieel zijn er 1975 gevallen bekend, van wie 1069 mensen zijn overleden. Een schatting van hoeveel meer besmettingen er zijn, geeft de VN-organisatie niet.

Voedselprogramma opgezet

De WHO houdt er rekening mee dat de uitbraak nog maanden duurt. Er wordt nauwlettend in de gaten gehouden waar gezondheidswerkers naartoe moeten worden gestuurd en waar nieuwe isolatiefaciliteiten moeten komen.

Er is inmiddels een voedselprogramma opgezet om hulpgoederen af te leveren in de quarantainegebieden in Guinee, Sierra Leone en Liberia. In het getroffen gebied wonen een miljoen mensen.

Goed nieuws uit Nigeria

De WHO had ook goed nieuws: het lijkt erop dat Nigeria erin geslaagd is de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Vorige maand besmette een reiziger uit Liberia elf mensen in het land, van wie er drie bezweken aan de ziekte.

"Doordat uitgebreid is nagegaan met wie de patiënt in contact is geweest, is het aantal extra gevallen beperkt gebleven", concludeert de WHO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl