NOS SportAangepast

Schippers en Samuel naar EK-finale

Dafne Schippers heeft op de EK atletiek in Zürich met overmacht de finale van de 200 meter sprint bereikt. De kersverse Europees kampioene op de 100 meter snelde naar de eerste plaats in de tweede halve finale, waarmee ze zich verzekerde van een plek in de eindstrijd.

De 22-jarige Utrechtse kwam als eerste uit de bocht en sprintte in 22,48 seconden eenvoudig naar de winst. De Britse Bianca Williams (22,91) eindigde als tweede achter Schippers.

Ook Jamile Samuel haalde de finale. Ze finishte in de derde heat als tweede en noteerde de achtste en langzaamste tijd (23,18) van alle finalisten. De nummers een en twee van de heats plaatsten zich voor de finale op vrijdag (20.25 uur) samen met twee tijdsnelsten.

Overmacht verbaast Schippers

Schippers was verbaasd over het machtsvertoon dat ze etaleerde. "Ik had gedacht dat die Engelse wel naast me zou komen, maar ik zag niets en kon zelfs rustig om me heen kijken op de laatste meters."

"De bocht ging zoals het moet en op het rechte stuk hoefde ik niet eens voluit te gaan. Dat moet ik bewaren voor de finale. Als ik dan lekker kan doortrekken, kunnen er mooie dingen gebeuren", aldus Schippers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl