NOS NieuwsAangepast

Dag van rouw Maleisië voor MH17

Maleisië heeft volgende week donderdag tot dag van nationale rouw uitgeroepen. Die dag komen stoffelijke resten van vijftien Maleisische slachtoffers van rampvlucht MH17 in de hoofdstad Kuala Lumpur aan. Aan boord van het vliegtuig dat uit Amsterdam vertrekt, zijn ook de resten van een Nederlander die in Maleisië wordt begraven.

Vicepremier Muyiddin Yassin zei tegen het Maleisische staatspersbureau dat er een sobere plechtigheid zal zijn, waarvoor de koning, leden van het kabinet en familie van de slachtoffers zijn uitgenodigd.

De resten van twee Maleisische slachtoffers worden in Nederland gecremeerd voordat ze naar Kuala Lumpur worden gevlogen.

Identificatie

Inmiddels zijn de resten van 24 Maleisische inzittenden van de rampvlucht geïdentificeerd: 14 passagiers en 10 bemanningsleden. Zij kunnen niet allemaal naar hun thuisland worden gebracht omdat bij sommigen het identificatieproces nog niet helemaal is afgerond.

In totaal zaten er 43 Maleisiërs in het toestel dat op 17 juli boven Oost-Oekraïne neerstortte: 28 passagiers en 15 bemanningsleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl