NOS SportAangepast

Schippers: nog geen zes uur slaap

Voor atlete Dafne Schippers was het gisteren allemaal een beetje onwerkelijk. Goud op de 100 meter bij de EK atletiek. De eerste Nederlandse sinds Fanny Blankers-Koen, die in 1950 Europees kampioene werd. Schippers werd dan ook bedolven onder reacties en had weinig tijd om echt stil te staan bij haar prestatie.

"Na mijn overwinning moest ik eerst naar de dopingcontrole, de medailleceremonie en de persconferentie. Daarna eten en slapen. Je wordt een beetje meegenomen op zo'n avond. Echt tijd om rustig te zitten is er niet", zegt Schippers de dag na haar gouden race. Vanochtend moest ze weer vroeg op voor de series van de 200 meter. "Ik heb nog geen zes uur geslapen, hopelijk lukt dat straks nog een beetje."

Het is allemaal overweldigend voor de 22-jarige Schippers. "Ik heb zoveel reacties gekregen. Ik heb nog niet eens de helft kunnen lezen. Iedereen leeft mee, van mijn oude basisschool tot mensen waar ik nu mee omga." Ook over de aandacht van de media heeft Schippers niet te klagen. "Ik merk dat het nu hard gaat, ook internationaal. Iedereen wil mij spreken. Al is het dan wel even omschakelen in het Engels. Geweldig dit."

Vanochtend moest Schippers dus al weer uitkomen in de series van de 200 meter. Mede daardoor is het besef dat ze europees kampioen op de 100 meter is geworden er nog niet echt. "Het is nog niet helemaal binnengedrongen. Eigenlijk lag gisteravond de focus al op de 200 meter, dus kon ik minder bezig zijn met die medaille."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl