NOS SportAangepast

Weertman: kwestie van beuken

Ferry Weertman was vlak na het behalen van zijn Europese titel enigszins beduusd. In Berlijn zwom hij naar de titel op de tien kilometer open water. "Ik heb gewoon de Europese titel gewonnen", jubelde hij. "Het is onbeschrijfelijk. Ik ben zo blij. Ik voelde me goed en ik wist dat ik sterk was. Het is ongelooflijk dat het is gelukt."

Weertman zei dat hij vooral had geleerd van de wereldtitelstrijd vorig jaar in Barcelona. Daarin eindigde hij als zesde. "Ik heb toen een foutje gemaakt in de derde ronde. Ik had nu afgesproken dat ik meer naar voren zou gaan zwemmen. Ik ging langzaam naar voren en kwam naast Thomas Lurz terecht. Ik had een goede laatste binnenbocht en toen was het een kwestie van beuken. Dat is mijn kracht, het laatste stukje echt gasgeven. Ik kon het gewoon afmaken."

Op tactisch gebied heeft Weertman dus grote stappen gezet in een jaar tijd. "Ik zal niet zeggen dat ik alles gecontroleerd heb. Maar het ging volgens plan. Ik heb meer een goede sprint dan dat ik het van tactisch inzicht moet hebben. Ik heb er bij de races dit jaar extra op gefocust, goed opletten wie er naast me lag en hoe ze aan het zwemmen waren. Dat betaalt zich nu uit", aldus Weertman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl