NOS NieuwsAangepast

Duitse economie krimpt

De economieën in de grootste en belangrijkste landen in Europa staan stil of krimpen. De Duitse economie is in het tweede kwartaal voor het eerst in twee jaar gekrompen, met 0,2 procent.

De krimp van de grootste economie van Europa was wel verwacht, maar er was gerekend op een kleinere achteruitgang. De investeringen in Duitsland blijven uit. Vooral de bouw had in het tweede kwartaal minder te doen: vanwege de zachte winter was een deel van de bouwproductie al in het eerste kwartaal uitgevoerd. Ook is de vraag naar Duitse producten gedaald, waardoor de export achterbleef.

Frankrijk en Italië

Vandaag is ook bekend geworden dat de Franse economie nog altijd stilstaat. Net als in het eerste kwartaal is er geen groei of krimp. Economen hoopten nog op een lichte groei.

Eerder al maakte Italië bekend dat de economie is gekrompen. En het Europese statistiekbureau Eurostat meldde vandaag dat de eurozone als geheel een nulgroei noteert.

Nederland

Later vanochtend komt het CBS met een raming voor de Nederlandse economie. Verwacht wordt dat na een krimp in het eerste kwartaal de economie in het tweede kwartaal licht is gegroeid, met ongeveer een half procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl