NOS NieuwsAangepast

Ambtenaar blijft bij IS-tweet

De ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie die een omstreden Twitterbericht plaatste over het jihadleger IS, blijft bij haar standpunt.

"Ik sta voor wat ik zeg. En ik vind dat een ambtenaar ook recht heeft om zijn mening te uiten", aldus Yasmina Haifi, projectleider van het Nationaal Cyber Security Centrum, in De Nieuws BV op Radio 1.

Zwartmaken

Haifi had getwitterd dat de Islamitische Staat een vooropgezet plan is van zionisten die de islam willen zwartmaken. Het ministerie heeft haar per direct geschorst.

"Wat ik eigenlijk heb willen zeggen, is dat ISIS onmogelijk een islamitische organisatie kan zijn vanwege de daden die ze plegen'', zegt Haifi.

Zionisme

Over de link met het zionisme legt de ambenaar uit: "Ik heb het zionisme eraan gekoppeld. Dat heb ik niet zelf verzonnen. Ik heb daar talloze artikelen over gelezen."

Haifi had niet vermoed dat de tweet zo'n storm aan reacties zou geven, met name negatieve. "Ik ga ervan uit dat ik in een vrij land leef, waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl