NOS NieuwsAangepast

Duitsland: verlaat ebola-landen

Duitsland heeft al zijn burgers in Liberia, Guinee en Sierra Leone opgeroepen die landen te verlaten vanwege het ebola-virus. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn vandaag bekend gemaakt.

Het advies geldt niet voor het Duitse medisch personeel dat in deze landen aan het werk is. Ook de ambassades zullen gewoon open blijven. Verder kunnen Duitsers vooralsnog wel in Nigeria blijven, waar ook gevallen van ebola zijn geconstateerd.

Nederland

Nederland volgt het Duitse beleid vooralsnog niet. Wel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken veiligheidswaarschuwingen voor reizigers naar de West-Afrikaanse landen op de website gezet.

Nederlanders in Liberia, Guinee, Sierra Leone en Nigeria werden begin deze maand gevraagd zich te registreren bij de ambassades. In verband met het snel verspreidende ebola-virus willen de autoriteiten met hen in contact blijven.

Rwanda

Gisteren meldde het blad Der Spiegel dat een Duitse medisch student in Rwanda in het ziekenhuis ligt. Na een verblijf in Liberia kreeg de student koorts. Gevreesd wordt dat hij besmet is met ebola. Dat wordt onderzocht. Daarnaast zou hij ook het Malaria-virus te pakken hebben.

Het dodelijke ebola-virus heeft in West-Afrika inmiddels al aan 1000 mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl