NOS SportAangepast

Lammers: Verstappen niet te jong

Max Verstappen. Hij kan de jongste debutant ooit worden in de Formule 1, als hij inderdaad komend seizoen bij de Grand Prix van Australië voor Toro Rosso (het satellietteam van Red Bull) aan de start staat. Zeventien jaar is hij dan. Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers gaat ervan uit dat Verstappen die kans krijgt. "En te jong is hij zeker niet."

Lammers zelf was 22 jaar toen hij debuteerde in de koningsklasse van de autosport. Dat was in 1979. Volgend jaar, 36 jaar na Lammers dus, kan Verstappen de veertiende Nederlander ooit worden in de Formule 1. En dus ook de jongste. "Maar iets wat goed is, komt snel", zegt Lammers over de nog zeer jonge Max Verstappen. "Hij is niet te jong, je hebt ook voetballers die op hun zeventiende al op het hoogste niveau spelen."

"Gedreven en verstandig"

Het mag duidelijk zijn, Lammers heeft veel vertrouwen in een nieuwe Verstappen in de koningsklasse. "Dit zou geweldig zijn. Iets waar Nederland aan toe is. Max heeft ervaring in het karten en de Formule 3 en kan zijn enorme talent zeer goed vertalen naar de auto. Hij is een hele verstandige jongen, heel erg gedreven, maar zal ook luisteren naar de adviezen die hij krijgt", aldus Lammers.

De voormalig Formule 1-coureur beseft wel dat de druk op Verstappen zal toenemen als hij in de Formule 1 gaat rijden. "Tot nu toe kon Max nog redelijk in de luwte blijven, maar dat gaat dan veranderen. Hij zal zichzelf in bescherming moeten nemen en niet met iedereen van de media om tafel moeten gaan zitten."

Lammers vindt dat Verstappen ook de tijd moet krijgen om zich te ontwikkelen. "Over een jaar of drie moet het gebeuren. Dan kunnen we zien of hij in staat is om een race te winnen. Voor die tijd zijn alle goede resultaten mooi meegenomen. Bij Toro Rosso is een toptien klassering in ieder geval mogelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl