NOS SportAangepast

Sintnicolaas: geen fouten gemaakt

Eelco Sintnicolaas kijkt met positieve gevoelens terug op de openingsdag van de EK atletiek in Zürich. Na vijf onderdelen bezet de tienkamper de vierde positie en woensdag wil hij beslag leggen op eremetaal.

"Het was een heel goede eerste dag. Vijf seasons best, daar mag ik niet ontevreden over zijn", meende een content ogende Sintnicolaas. "Op het onderdeel verspringen verbaasde ik mezelf. Vooral met 2.01 meter bij het hoogspringen ben ik erg blij. De rest was stabiel en daar heb ik geen fouten gemaakt. Hopelijk kan ik dit doortrekken naar morgen."

Zere enkel

Sintnicolaas hoopt op gunstige omstandigheden woensdag. "Ik kan niks voorspellen, het ligt ook aan het weer. Ik sta rond mijn PR en dat is natuurlijk een mooie focus. Eerst die 110 meter horden goed lopen, ik hoop dat ik de nacht goed doorkom", aldus de 27-jarige Dordrechter.

"Op zich is de eerste dag goed gegaan, afgezien van een zere enkel na het verspringen. Maar ik mag helemaal niet ontevreden zijn en voel me verder nog goed."

Concurrentie

Op de tweede dag van de tienkamp hoopt Sintnicolaas een podiumplaats te bemachtigen. "Ten opzichte van de concurrentie moet ik het gewoon ontzettend goed doen. Morgen ga ik eerst die 110 meter horden heel hard lopen, dat is het eerste doel. Ik zit er super lekker in, geniet ervan, merk dat ik in vorm ben en vind het leuk om dat te laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl