NOS SportAangepast

Verkoop Clippers aan Ballmer rond

De verkoop van de Amerikaanse basketbalclub Los Angeles Clippers aan Steve Ballmer is rond. Dat heeft de Amerikaanse basketbalbond NBA bekendgemaakt. Ballmer betaalt 1,5 miljard euro voor de overname.

De oud-Microsoft-topman had in mei al een bod op de Clippers gedaan. Die stonden te koop, nadat eigenaar Donald Sterling in opspraak was geraakt door het maken van racistische opmerkingen.

Sterling werd door de NBA voor het leven geschorst en gedwongen om zijn club te verkopen. Hij probeerde dat nog tegen te houden, maar zijn vrouw liet hem daarna op medische gronden de zeggenschap over zijn bezittingen ontnemen.

Grote plannen

Het aankoopbedrag is gelijk aan twaalf keer de verwachte jaaromzet voor dit jaar. Volgens Ballmer is dat niet te veel: "Ik heb grote plannen voor dit team", zei hij in mei tegen de LA Times. "Ik wil graag kampioen worden. Ik wil dat de Clippers het meest dynamische en opwindende team en merk in de professionele sport worden."

"Mister Ballmer"

Naast het enthousiasme van de nieuwe eigenaar, zijn ook de sterspelers van de Clippers lovend over de overname. "Ik ben erg enthousiast over 'Mister Ballmer' en zijn aankoop van de Clippers", zegt Chris Paul, één van de beste spelers in de NBA. "Ik heb hem mogen ontmoeten en zag de passie die hij voor deze sport en ons team heeft."

Power-forward van de Clippers, Blake Griffin, spreekt van "een geweldige dag voor de hele club en alle fans op de wereld. Ik kijk er naar uit om Ballmer als eigenaar van deze club te zien en samen op jacht naar het kampioenschap te gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl