NOS VoetbalAangepast

Feyenoord speelt eerst in Kiev

Feyenoord speelt op 21 augustus in de play-offs van de Europa League eerst uit tegen Zorja Loegansk. Vanwege de instabiele situatie in Oekraïne wordt dat duel in het Lobanovski-stadion in Kiev gespeeld. Het verzoek van Feyenoord om helemaal niet in Oekraïne te spelen, is door de UEFA niet ingewilligd.

De loting bepaalde eerder dat Feyenoord eerst thuis zou spelen, maar dat gebeurt dus nu in de return op 28 augustus. De UEFA heeft dat omgedraaid omdat ook Metalist Kharkov een Europa Leaguewedstrijd in Kiev speelt tegen het Poolse Ruch Chorzów. Omdat Zorja Loegansk in de Oekraïense competitie lager is geëindigd dan Metalist Kharkov, moet de tegenstander van Feyenoord eerst thuis spelen.

In een reactie op de website van Feyenoord laat Martin van Geel weten dat het weliswaar ongemakkelijk blijft voelen om nu in Oekraïne te moeten voetballen, maar dat hij zeker niet ongelukkig is met het omkeren van de wedstrijden. "Het is voor de spelers natuurlijk fijner om het echt beslissende duel te kunnen spelen in de eigen, kolkende Kuip. Met het trouwe publiek achter ons is er nu eenmaal meer kans op een goed resultaat dan in Kiev, in waarschijnlijk een half leeg stadion."

De UEFA stuurt nog wel een team naar Kiev om daar vooraf de situatie te peilen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl