NOS SportAangepast

Tien uit tien voor Marc Márquez

Motorcoureur Marc Márquez laten zien dit seizoen een klasse apart te zijn in de MotoGP. Bij de Grand Prix van de Verenigde Staten boekte hij zijn tiende zege in tien wedstrijden.

De 21-jarige Spaanse Honda-coureur, die voor de achtste keer van poleposition was gestart, had op het snelle circuit van Indianapolis nog het meeste te duchten van Valentino Rossi.

De Italiaanse veteraan startte furieus, ging in de eerste bochten van de vijfde naar de eerste plaats en domineerde de race in de eerste ronden. Daarna nam Márquez de leiding van de race over en nam meteen afstand. De zege kwam voor de titelhouder geen moment meer in gevaar. Jorge Lorenzo verwees stalgenoot Rossi (Yamaha) nog naar de tweede plaats.

Vanzelfsprekend gaat Márquez met een straatlengte voorsprong aan de leiding in het klassement van de MotoGP. Eerste achtervolgers Dani Pedrosa en Rossi hebben respectievelijk 89 en 93 punten achterstand op de Spanjaard.

Kallio beste in Moto 2

De Amerikaanse GP in de Moto2 werd een prooi voor Mika Kallio. De Fin, die vrijwel de hele race aan de leiding reed, hield de Spanjaard Maverick Viñales en de Zwitser Dominique Aegerter eenvoudig achte zich.

Met zijn derde zege van het seizoen kruipt Kallio bovendien dichter naar de leidende positie in het WK, de Spanjaard Esteve Rabat. Het verschil tussen beide coureurs is nog zeven punten.

Primeur in Moto3

In de Moto3 zorgde de Spanjaard Efrén Vázquez voor een primeur. De 27-jarige Vázquez, bezig aan zijn achtste seizoen, boekte in Indianapolis zijn eerste GP-zege.

De Spanjaard kon op het laatste rechte eind profiteren van de slipstream van Italiaan Romano Fenati en passeerde hem op de finish. De Australiër Jack Miller kwam als derde over de streep en behoudt de leiding in het WK-klassement.

De Nederlanders Scott Deroue en Brian Schouten kenden geen gelukkige race in Indianapolis. Deroue werd 23ste, Schouten ging als laatste van het veld over de finish en werd als 27ste geklasseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl