NOS SportAangepast

Autocoureur rijdt collega dood

Was het een ongeluk of reed hij hem expres aan? Autocoureur Tony Stewart is in opspraak geraakt na een ongeluk met dodelijke afloop tijdens een Sprint Car Race. De 20-jarige coureur Kevin Ward jr. werd geraakt door de wagen van Stewart en een aantal meters meegesleurd. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Voorafgaand aan het ongeluk duwde volgens ooggetuigen Stewart de auto van Ward van de baan. Op filmbeelden is te zien dat Ward na het incident geïrriteerd de baan op loopt en gebaren maakt. De race gaat intussen gewoon door. De eerste auto die langskomt, ontwijkt de coureur, maar Stewart raakt hem wel.

Expres aangereden?

De politie is een onderzoek gestart naar de vraag of Stewart de coureur opzettelijk heeft aangereden. Het rijden in sprint cars is een hobby van Stewart, die drie keer de NASCAR Sprintcup en een keer de Indy Car won. Volgens de politie werkt Tony Stewart mee aan het onderzoek.

Zijn team zegt dat het om een noodlottig ongeluk gaat en mee te leven met de nabestaanden van de verongelukte Kevin Ward jr.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl