NOS SportAangepast

Geen geld, wel eer Van 't Klooster

In een sport die zich bij uitstek leent om de vedetten in statistieken te vangen, heeft honkballer Dirk van 't Klooster twee knappe records op zijn naam gezet. De 38-jarige Amsterdammer van Pioniers speelde 864 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland en sloeg daarin 1174 honkslagen.

Van 't Klooster nam de records af van Marcel Joost. "In mijn ogen was dat een grote. Ik ben er wel trots op dat ik hem voorbij ben", aldus de speler van Pioniers. "In 1998 vertelde Johnny Balentina dat ik alle records zou breken. Toen dacht ik: waar heb je het over? Maar hij heeft toch gelijk gekregen."

Geen miljonair, wel de eer

Generatiegenoot Derek Jeter is nog geen recordhouder in de Verenigde Staten, maar klom zaterdag met honkslag nummer 3431 naar de zesde plaats op de eeuwige ranglijst van de MLB. Daarmee haalde wereldster Jeter, voor de zoveelste keer, het mondiale nieuws. Van 't Klooster leeft in een heel andere wereld.

"Als ik mijn honkslagen in Amerika had geslagen, was ik nu multi-, multi-, multimiljonair geweest. Nu is mijn record alleen een eer. Dat is leuk en dan ga je weer door."

Ook denkt Van 't Klooster, anders dan de 40-jarige Jeter, na 22 seizoenen in de hoofdklasse nog niet aan een afscheidstournee. "Wanneer ik stop? Dat weet ik nog niet. Ik ga door tot het lichaam zegt dat het niet meer gaat."

Dat is voorlopig niet het geval. Vandaag wacht wedstrijd 865, thuis tegen Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl