NOS SportAangepast

Topklassering lonkt voor Luiten

Golfer Joost Luiten mag na de derde dag van het PGA Championship, het vierde en laatste major van 2014, nog altijd hopen op een topklassering.

De Bleiswijker zakte na een ronde van 69 slagen (-2) weliswaar van de negende naar de dertiende plaats, maar met een totaal van -7 staat hij op zes slagen van leider Rory McIlroy en slechts op één slag van de toptien. De beste prestatie van een Nederlandse golfer op een major staat al 42 jaar op naam van Jan Dorrestein. Hij werd destijds op het Brits Open vijftiende.

Luiten begon de dag met een bogey, maar poetste die op de derde hole weer weg. In het vervolg speelde hij sterk, maar de birdie-putts wilde lange tijd niet vallen. Op de backnine had hij wel weer succes. Hij wist in totaal drie keer een slag te winnen en daar stond maar één bogey tegenover.

McIlroy op dreef

De 25-jarige McIlroy won de laatste weken het Brits Open en het Bridgestone Invitational en nam bovendien de eerste plaats op de wereldranglijst over van Adam Scott. Ook in Louisville (VS) is de Noord-Ier goed op dreef.

McIlroy begon de dag als leider en vergrootte zijn voorsprong met birdies op de vijfde en zevende hole, maar verprutste daarna de achtste hole. Op de backnine excelleerde hij met liefst vier birdies tegenover één bogey.

Wiesberger verrast

McIlroy heeft één slag voorsprong op Bernd Wiesberger, de verrassing van dit toernooi. De Oostenrijker doet voor de zevende keer mee aan een major: vijfmaal miste hij de cut en een keer werd hij 64ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl