Succesvol PEC nu ook koploper

PEC Zwolle is de eerste koploper in een nieuw seizoen eredivisie. De bekerwinnaar en kersverse bezitter van de Johan Cruijff-schaal boekte in eigen huis een 2-0 overwinning op FC Utrecht.

De Zwollenaren begonnen fris en fruitig en hadden al snel op voorsprong kunnen komen. Na goed werk van aanwinst Jody Lukoki kopte Ryan Thomas al in de tweede minuut over. In het vervolg bleef Zwolle de betere, maar ging het nogal slordig met z'n kansen om. Vooral Mustafa Saymak had enkele keren de score kunnen openen.

Tussendoor kwamen de bezoekers er soms gevaarlijk uit. Zo stond Willem Jansen een keer volledig vrij. Zijn kopbal werd echter door doelman Diederik Boer gekeerd.

Drost eerste doelpuntenmaker

De tweede helft gaf hetzelfde beeld en de wedstrijd leek lange tijd in een doelpuntloze remise te eindigen. Jesper Drost stak daar een stokje voor. Hij schoot uit een voorzet van smaakmaker Lukoki binnen.

In de slotminuut ging Utrecht-doelman Robbin Ruiter mee met een corner, maar zijn actie had een averechts effect: de bal kwam terecht bij Soufian Moro, vorig seizoen nog onder contract bij Utrecht, die de bal op knappe wijze van 65 meter afstand in het lege doel schoot.