NOS NieuwsAangepast

Verdachte zaak-Wiels voorlopig vrij

De rechtbank op Curaçao heeft de voorlopige vrijlating gelast van een verdachte in de zaak-Wiels. De verdachte was volgens het OM de contactpersoon tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op de Curaçaose politicus.

Burney 'Nini' Fonseca zat sinds 20 september vorig jaar in voorlopige hechtenis. Het OM doet nog steeds onderzoek naar de contacten tussen hem en de ex-minister George Jamaloodin en vroeg daarom om uitstel van behandeling van zijn zaak.

Fonseca's advocaat eiste onmiddellijke invrijheidstelling. De rechter ging daarmee akkoord. Fonseca blijft verdachte, net als Jamaloodin die woensdag al werd vrijgelaten.

Andere verdachten

Eerder deze week stonden drie andere verdachten terecht: de mogelijke schutter en twee mannen die hand- en spandiensten zouden hebben verricht. De schutter hoorde levenslang tegen zich eisen, de andere twee gevangenisstraffen van twintig en vijf jaar.

Politicus Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 vermoord. Hij was de leider van de Pueblo Soberna, de grootste partij op het eiland.

Een maand later werd de bestuurder van de vluchtauto dood aangetroffen. De vermoedelijke dader van die moord werd in september dood in zijn cel gevonden. Het lijkt erop dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl