NOS NieuwsAangepast

"Frans kind sterft na uitblijven hulp"

In Frankrijk is ophef ontstaan na de dood van een jongetje van 10 in Parijs. Volgens Franse media wilde zowel de ambulance als de brandweer de jongen niet naar het ziekenhuis brengen, omdat de wijk waarin hij woonde te gevaarlijk is.

De jongen had zaterdagavond last van hevige buikpijn. Toen dat maar niet ophield, besloot zijn moeder de hulpdiensten in te schakelen. Die wilden niet komen. Ook een taxibedrijf weigerde om een auto te sturen.

"Niemand wilde ons helpen, omdat we in een probleemwijk wonen", vertelt de moeder in de krant Le Parisien. Uiteindelijk besloot ze haar zoon op eigen kracht naar het ziekenhuis te brengen. Daar werd geconstateerd dat de jongen een blindedarmontsteking had, waaraan hij diezelfde nacht nog overleed.

Onderzoek

Volgens het ziekenhuis leed het jongetje aan een ernstig hartprobleem, maar de moeder spreekt dat tegen. "Hij had pijn in zijn buik, niet in zijn hart", zegt ze. "Hij is door iedereen aan zijn lot overgelaten."

De moeder is ervan overtuigd dat haar zoontje nog had geleefd als de hulpdiensten waren gekomen.

Het Franse Openbaar Ministerie doet nu onderzoek naar het incident. Gekeken wordt of iemand iets te verwijten valt. Op het lichaam van de jongen wordt autopsie uitgevoerd. De uitslag hiervan wordt dinsdag verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl