NOS NieuwsAangepast

V-raad veroordeelt ISIS-aanvallen

De VN-Veiligheidsraad heeft de aanvallen van ISIS-strijders in het noorden van Irak veroordeeld. De raad kwam op verzoek van Frankrijk in een spoedzitting bijeen.

De Veiligheidsraad vraagt de internationale gemeenschap om de Iraakse regering en burgers te helpen. De voorzitter van de raad zei dat er alles aan gedaan moet worden om het lijden van de getroffen burgers te verzachten. Daarmee doelde hij op de vele tienduizenden mensen die op de vlucht zijn geslagen voor ISIS-strijders.

Het Rode Kruis heeft gisteren al voedsel, water en medicijnen gedropt in de bergen van Noord-Irak. De hulporganisatie denkt dat de pakketten zo'n zesduizend vluchtelingen hebben bereikt.

Bombardementen

Een Koerdisch tv-station meldde kort voor middernacht dat de Verenigde Staten bombardementen op ISIS-strijders hadden uitgevoerd. Het Pentagon ontkende direct dat bericht.

Gisteravond meldde de New York Times al dat president Obama overweegt om de Amerikaanse luchtmacht boven Noord-Irak in te zetten. Ook dat bericht is niet bevestigd door de regering in Washington.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl