NOS VoetbalAangepast

Deelname Legia aan CL onzeker

De Europese voetbalbond UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar het duel in de derde voorronde van de Champions League van woensdag tussen de Schotse kampioen Celtic en Legia Warschau. Daarin liet de Poolse club een niet-speelgerechtigde speler invallen.

De kampioen van Polen had het heenduel met 4-1 gewonnen en leidde in Glasgow met 2-0, toen vlak voor tijd Bartosz Bereszynski zijn opwachting mocht maken. De verdediger was echter niet-speelgerechtigd, omdat hij vorig jaar na een rode kaart voor drie duels geschorst werd.

Legia Warschau dacht dat Bereszynski's schorsing erop zat na de twee wedstrijden tegen Saint Patrick in de tweede CL-voorronde en het eerste duel met Celtic. Legia had Bereszynski echter niet ingeschreven voor het tweeluik met de Ierse kampioen Saint Patrick. Volgens de reglementen van de UEFA zit een speler pas een schorsing uit, als hij ook daadwerkelijk is ingeschreven voor de desbetreffende competitie.

Hoop Celtic waarschijnlijk ijdel

Celtic hoopt dat de UEFA de plaats van Legia Warschau in de play-offs afneemt en aan Celtic toewijst. In 2011 stelde Debrecen ook een niet-speelgerechtigde speler op tegen Litex Lovech. Omdat Debrecen ruim voorstond (4-1) kreeg de club alleen een geldboete van de UEFA en haalde het protest van de Bulgaren niets uit.

Een jaar eerder werd Sion echter wel gestraft voor het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers. De Zwitserse club had vijf spelers gecontracteerd en opgesteld, terwijl Sion vanwege een eerdere dubieuze transfer helemaal geen spelers mocht aantrekken van de UEFA. De opponent was toen overigens Celtic, dat Sions plaats in de Europa League overnam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl