NOS SportAangepast

Luiten sterk op PGA Championship

Golfer Joost Luiten is uitstekend aan het PGA Championship, het vierde major van het jaar, begonnen. De Zuid-Hollander was in zijn openingsronde in Louisville goed voor zes birdies en drie bogeys en staat met 68 (-3) keurig in de topvijftien.

De 28-jarige Luiten speelt zijn achtste major en hij evenaarde zijn beste score in een eerste ronde. Eerder dit jaar werd hij 26ste op de Masters, maar Luiten miste op het US Open en het Brits Open de cut.

De twee Amerikanen Ryan Palmer en Kevin Chappell en de Engelsman Lee Westwood zijn de eerste leiders in Kentucky. Zij leverden een scorekaart in met 65 slagen (-6).

Woods stelt teleur, McIlroy sterk

Ondanks de rugblessure die hem sinds vorige week hindert, sloeg Tiger Woods wel af. De zestienvoudig majorwinnaar had echter weinig succes (74). Voor Jason Dufner draaide het toernooi uit op een deceptie. De Amerikaanse titelverdediger had te veel last van nekklachten, stond na tien holes op +8 en moest opgeven.

De drie majorwinnaars van 2014 liepen in dezelfde flight op de door legende Jack Nicklaus ontworpen baan. Van hen was Rory McIlroy (Brits Open) het beste op dreef. De Noord-Ier verspeelde weliswaar drie slagen, maar poetste die weg met maar liefst acht birdies. Met -5 is McIlroy vierde. Bubba Watson (Masters) en Martin Kaymer (US Open) staan na de eerste dag op -1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl