NOS NieuwsAangepast

"Burgemeester Loegansk opgepakt"

De burgemeester van Loegansk is gevangen genomen door het Oekraïense leger. Sergej Kravtsjenko zou onderweg zijn geweest naar de Russische grens toen hij werd aangehouden.

De pro-Russische Kravtsjenko is een felle tegenstander van de regering in Kiev, maar deed drie dagen geleden een emotionele oproep aan beide partijen om de strijd te staken.

Catastrofe

Volgens Kravtsjenko wordt de situatie rond Loegansk onhoudbaar. "De stad staat op de rand van een humanitaire catastrofe als gevolg van de blokkade en de eindeloze raketaanvallen", zei hij. "Onze inwoners sterven op straat, in hun tuinen en hun huizen. Elke nieuwe dag brengt alleen maar dood en verderf."

Een Oekraïense journalist zegt dat Kravtsjenko vanmiddag zijn huis verliet met zijn vrouw, zijn buren en een kleine hond en richting de Russische grens vertrok. Bij een checkpoint werden ze opgemerkt door militairen van het Oekraïense leger. Die lieten de vrouw, de buren en de hond gaan. De burgemeester werd gearresteerd omdat hij zich afzet tegen de Oekraïense overheid en de kant van de separatisten had gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl