NOS VoetbalAangepast

Mathijsen: kans Immers moet erin

Feyenoord-verdediger Joris Mathijsen wond er na de uitschakeling in de derde ronde van de Champions League door Besiktas geen doekjes om. "Zo'n bal moet erin op dit niveau", doelt Mathijsen op de gemiste kans van Lex Immers op de 1-2, een kwartier voor tijd.

"In de competitie kun je daar nog wel eens mee wegkomen, maar op dit niveau niet. Dat had het kantelpunt kunnen zijn", zegt de verdediger.

Clasie: niet kansloos

Ook middenvelder Jordy Clasie baalt van de uitschakeling. "We waren zeker niet kansloos en hebben goed gevoetbald. Helaas is het weer niet gelukt."

Na de 1-2 thuisnederlaag waren de Rotterdammers ook in Istanbul niet opgewassen tegen de Turken (3-1). "Zij wachten maar op een ding: een foutje bij ons, bijvoorbeeld een verkeerde aanname. Dat straffen ze direct af", zegt Clasie, van wie nog maar de vraag is of hij na 1 september ook nog in dienst is van Feyenoord.

Europa League

Door de uitschakeling is Feyenoord voor het vierde achtereenvolgende seizoen aangewezen op de Europa League. Vrijdag wordt bekend wie de tegenstander wordt van de Rotterdammers in de play-offs, de ronde waarin de club de laatste drie jaar steevast werd uitgeschakeld door achtereenvolgens AA Gent, Sparta Praag en Koeban Krasnodar.

Clasie hoopt dit seizoen wel de groepsfase te bereiken. "De Europa League is belangrijk voor ons en de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl