Feyenoord niet naar play-offs CL

Feyenoord is er niet in geslaagd de play-offs van de Champions League te bereiken. Na de 2-1 nederlaag vorige week in de Kuip werd ook in Turkije van Besiktas verloren: 3-1.

De Rotterdammers begonnen nog best aardig en zorgden via Ruben Schaken zo af en toe voor wat dreiging. Echt uitgespeelde kansen waren er echter niet, zodat Besiktas op zijn gemak zijn moment kon afwachten.

Dat kwam na een klein half uur. Mustafa Pektemek ging er (na een fout van Sven van Beek) vlug vandoor en bediende Demba Ba op maat. De van Chelsea gekomen aanvaller kwam ten val en leek de kans te verprutsen, maar de bal ging via zijn rug en met meer geluk dan wijsheid alsnog in het doel.

Manu maakt het spannend

Ook na de rust leek de missie van Feyenoord lange tijd hopeloos. Totdat Elvis Manu (op aangeven van Van Beek) met een mooie actie zijn opponent passeerde en binnen tikte.

Plots geloofde de ploeg van Fred Rutten er weer in en werd de jacht op een verlenging geopend. Lex Immers was dicht bij de 2-1, maar stuitte op de doelman.

Niet veel later liet Ba de Rotterdamse hoop vervliegen. De Senegalees scoorde nog eens twee keer, waarna de Turkse fans de nieuwe aankoop direct in de armen sloten.