NOS SportAangepast

Ecclestone: portemonnee stuk leger

Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, haalt opgelucht adem nadat de rechter gisteren besloot de rechtszaak tegen hem te schikken. Ecclestone moet de aanklager een bedrag van 75 miljoen euro betalen, zo werd bekend in München. De Brit werd verdacht van omkoping van de Duitser bankier Gerhard Gribkowsky.

"Ik kan nu weer vijf in plaats van drie dagen per week aan mijn werk besteden", zegt Ecclestone. "Ik heb altijd gezegd dat ik onschuldig ben en zou mezelf veel geld bespaard hebben als ik op de uitspraak van de rechter in oktober had gewacht. Maar het is niet gemakkelijk om een bedrijf te leiden terwijl je steeds met advocaten in de weer bent."

Ondanks dat hij betrokkenheid ontkende, was het geduld van de vermogende Ecclestone op. "Het is misschien een beetje idioot van me dat ik een schikking heb getroffen. De openbaar aanklager had niet echt een zaak en de rechter heeft min of meer gezegd dat ik nu ben vrijgesproken. Maar het is goed dat het nu allemaal is afgelopen. Ik ben tevreden, het is prima zo", aldus de 83-jarige Brit.

"Mijn portemonnee is een stuk lichter geworden, maar iedereen om me heen vond dat ik dit moest doen. Ik kan me nu weer volledig storten op waar ik goed in ben: het runnen van de Formule 1. Het zou niet goed zijn geweest als dit nog eens drie maanden had geduurd. Ik heb tijdens de weekenden het werk moeten inhalen waar ik tijdens de week niet meer aan toe kwam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl