NOS SportAangepast

Eerste vrouwelijke assistent in NBA

Becky Hammon is de eerste vrouwelijke assistent-coach in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Hammon gaat aan de slag bij San Antonio Spurs en de ploeg schrijft daarmee geschiedenis. Nooit eerder werkte er een vrouw als (assistent-)coach in de NBA.

De 37-jarige Hammon is een ster in het vrouwenbasketbal en werd verkozen tot een van de beste vijftien basketbalsters aller tijden. De Amerikaanse is bezig aan haar laatste seizoen als speelster bij San Antonio Stars. Ze heeft er dan een loopbaan van zestien jaar opzitten.

Het is niet de eerste keer dat er vrouwen in de NBA werken. In 2011 werd Trish McGhee aangenomen als eerste vrouwelijke videocoördinator van Memphis Grizzlies. Natalie Nakase kreeg in 2013 dezelfde functie bij Los Angeles Clippers. In 2002 werkte Lisa Boyer als assistent-trainster als vrijwilliger bij Cleveland Cavaliers, maar zij zat nooit op de bank en reisde niet met de ploeg mee naar uitwedstrijden.

Algemeen directeur Robert Canterbury (R.C.) Buford en coach Gregg 'Pop' Popovich van San Antonio Spurs zijn blij met de komst van Hammon. "Ik heb er vertrouwen in dat de club veel baat heeft bij haar basketbalkennis en haar arbeidsmoraal", zei Pop in een verklaring. Dit jaar wonnen de Spurs voor de vijfde keer de NBA-titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl