NOS NieuwsAangepast

Libiërs vallen Egyptische basis aan

Bij een treffen tussen Libische rebellen en de Egyptische politie in de Egyptische havenstad Marsa Matru zijn vijf politieagenten en vier rebellen om het leven gekomen. De staatskrant al-Akhbar meldt dat de rebellen gisteravond geprobeerd hebben een militaire basis aan te vallen.

De aanvallers zouden op weg zijn geweest naar Alexandrië, toen de politie de militieleden bij Marsa Matru in de gaten kreeg. Een politieauto werd door de aanvallers in brand geschoten.

Marsa Mutra ligt op ruim 200 kilometer van de grens met Libië aan de Middellandse Zee. Militaire bases in Egypte worden de laatste tijd steeds vaker aangevallen door leden van islamitische milities uit het buurland.

Alleen al in juli zijn daarbij 22 Egyptische militairen en politieagenten omgekomen.

Interventie

De aanvallen door Libische extremisten leidden in Caïro tot grote politiek bezorgdheid. In hoge politieke kringen zou een militaire interventie in Libië worden overwogen. Tegelijkertijd is de Egyptische regering huiverig omdat het land zich niet graag in het wespennest in Libië begeeft.

Een Algerijnse krant schrijft dat president Bouteflika van Algerije samen met Egypte een oorlog tegen de jihadisten in Libië wil beginnen.

De voormalige Egyptische minister van Buitenlandse Zaken Mussa sprak zich zondag voor een inval in Libië uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl