NOS NieuwsAangepast

MH17-slachtoffer VK geïdentificeerd

Een Brits slachtoffer van de ramp met de MH17 is geïdentificeerd. Dat heeft de vader van de man bekendgemaakt.

In een verklaring zegt de familie "blij en opgelucht" te zijn dat Liam Sweeney is geïdentificeerd door het team in Hilversum. "We hopen dat we nu verder kunnen."

De 28-jarige voetbalfan Sweeney was onderweg naar Nieuw-Zeeland om Newcastle United te zien spelen. Hij reisde samen met de 63-jarige fan John Adler. "Onze gedachten zijn bij de familie van John Adler en de andere 296 slachtoffers", schrijft de familie Sweeney in de verklaring.

Frustratie

De vader van Sweeney was vorige maand naar Nederland gereisd om aanwezig te zijn toen de eerste kisten met stoffelijke resten aankwamen op de vliegbasis Eindhoven.

Eerder had hij een ontmoeting gehad met premier Cameron. Daarin had hij zijn frustratie geuit over het feit dat de repatriëring van de slachtoffers zo lang duurde.

Derde identificatie

Voor zover bekend is Sweeney het derde slachtoffer dat is geïdentificeerd. Eerder maakte het forensisch team bekend dat twee Nederlanders waren geïdentificeerd. In totaal kwamen er tien Britten om het leven.

Het Nederlandse team in Oekraïne is vanmorgen weer vertrokken naar de rampplek vanuit de basis in Soledar. De afgelopen dagen zijn daar geen stoffelijke resten meer geborgen, wel werden er een aantal persoonlijke bezittingen veiliggesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl