NOS NieuwsAangepast

'Terrorisme' R'dam lijkt matchfixing

De twee mannen die gisteravond de ontruiming van het Topsportcentrum in Rotterdam veroorzaakten, worden verdacht van oplichting. Het gedrag van de twee was voor de politie aanleiding om in de hal met speurhonden te zoeken naar explosieven.

In het sportcentrum stond een volleybalwedstrijd op het programma tussen teams uit Israël en Polen. De wedstrijdorganisatie had de politie gewaarschuwd omdat de mannen zich verdacht gedroegen.

Traditionele kleding

Mede door de spanning in het Midden-Oosten wilde de politie het zekere voor het onzekere nemen, stelt een politiewoordvoerder. "Beide mannen droegen traditionele kleding. Soms hadden zij wel en dan weer geen contact met elkaar. Ook hadden beiden een oortje in." Wat de woordvoerder bedoelde met traditionele kleding wilde hij niet zeggen.

Agenten vroegen de mannen naar hun identiteitsbewijs, maar dat hadden zij niet bij zich. Hierna werd de zaal ontruimd en de wedstrijd afgelast.

Oplichting

Na controle bleken er geen explosieven aanwezig in de sporthal. "Wel ontstond uit het gedrag van de mannen het vermoeden dat er mogelijk sprake zou zijn geweest van sportoplichting", zegt de woordvoerder.

Of het om matchfixing gaat kan de politie niet zeggen. Het tweetal, een 37-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man uit Utrecht, zit nog vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl