NOS VoetbalAangepast

AZ mag trainen in Wormerland

AZ mag het nieuwe trainingscomplex in Wormerland vestigen. Dat is de uitkomst van een kort geding van de gemeente tegen de club. De gemeente vond dat AZ ten onrechte de onderhandelingen over een nieuwe trainingscomplex in Alkmaar had afgebroken en eiste in een kort geding dat de voetbalclub de onderhandelingen moest voortzetten. De rechter stelde de voetbalclub in het gelijk.

Geschil

De uitspraak is de uitkomst van jarenlange gesprekken tussen de gemeente en AZ. De voetbalclub vond de procedure veel te lang duren en maakte in mei bekend dat de club kiest voor een verhuizing naar Wijdewormer. Daar kan AZ terecht op een al bestaand sportcomplex, De Kalverhoek. In het seizoen 2015/2016 gaat de jeugd in Wijdewormer trainen, later volgt de eerste selectie.

De gemeente Alkmaar pikte de verhuizing niet en vond dat er al in 2011 bindende afspraken waren gemaakt. De rechter wees die aanspraak af. In het vonnis zegt de rechtbank dat er wel afspraken waren, maar dat er ook nog op bepaalde punten overeenstemming moest worden bereikt. Nu AZ heeft gekozen voor een andere gemeente is het volgens de rechter niet meer logisch om AZ te dwingen om verder te onderhandelen met Alkmaar. De gemeente moet de kosten van het kort geding betalen.

Stewart

"We zijn altijd vol vertrouwen geweest dat de rechter ons in het gelijk zou stellen. Dat is nu daadwerkelijk gebeurd. Daar zijn we zeer verheugd mee. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de bouw in Wormerland in volle gang. We verwachten binnenkort onze plannen bekend te kunnen maken", aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart op de website van AZ.

"We hopen dat deze uitspraak van de rechter voor zowel de gemeente Alkmaar als AZ het einde is van een vervelende periode. Wat ons betreft zetten we een streep onder deze zaak. Hopelijk kunnen we spoedig de gesprekken met elkaar aangaan om de onderlinge relatie te herstellen."

Alkmaar

De gemeente Alkmaar is teleurgesteld door de uitspraak. In een schriftelijke verklaring zegt de gemeente dat al het mogelijke heeft gedaan om de trainingsvelden voor AZ mogelijk te maken. "De aanleg van een trainingscomplex had in juni 2014 kunnen starten". De gemeente wil in gesprek met AZ over de uitspraak en de gevolgen ervan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl