NOS VoetbalAangepast

Promes op weg naar Spartak

Quincy Promes is bijna rond met Spartak Moskou. De aanvaller van FC Twente gaat zo goed als zeker de overstap maken naar de Russische competitie. De clubs zijn in hoofdlijnen al akkoord over een transfer.

Promes, die dit voorjaar nog bijtekende in Enschede tot medio 2017, onderhandelt vandaag in Rome met de Moskovieten. De 22-jarige aanvaller speelt sinds 2011 voor FC Twente en werd in het seizoen 2012/2013 een jaar verhuurd aan Go Ahead Eagles.

Na een succesvol seizoen in Deventer, met promotie naar de eredivisie als gevolg, besloot Twente hem terug te halen naar Enschede. Promes ontpopte zich ook bij Twente tot een van de belangrijkste spelers en was goed voor elf doelpunten in 31 wedstrijden.

Nederlands elftal

Ook Louis van Gaal zag het in Promes zitten en haalde hem begin dit jaar bij het Nederlands elftal. In de verloren interland tegen Frankrijk (2-0) maakte hij zijn debuut. Promes viel op het laatste moment af voor het WK in Brazilië.

Spartak Moskou staat momenteel onder leiding van de Zwitserse trainer Murat Yakin. De club uit de Russische hoofdstad kende een dramatisch seizoen en eindigde op de zesde plaats, waardoor de ploeg dit jaar geen Europees voetbal speelt. Vrijdag speelde Spartak de eerste wedstrijd van dit seizoen. Op bezoek bij Roebin Kazan werd een 4-0 overwinning geboekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl