NOS NieuwsAangepast

Palestijnen: Israël schendt bestand

Het door Israël afgekondigde humanitaire bestand in de Gazastrook is door Israël zelf geschonden, zegt een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in de Gazastrook. Bij een beschieting van een vluchtelingenkamp in Gaza-Stad zou een meisje van acht om het leven zijn gekomen en bijna dertig mensen gewond zijn geraakt.

Het Israëlische leger zegt dat de Palestijnse melding onderzocht wordt.

Uitzonderingen

De gevechtspauze ging vanochtend om 9.00 uur in en duurt tot 16.00 uur. Israël zei er gisteren meteen bij dat het bestand niet geldt voor gebieden waar militairen in actie zijn en dat het leger op elke aanval onmiddellijk zal reageren. Het gebied rond Rafah in de zuidelijke Gazastrook is helemaal uitgezonderd van het staakt-het-vuren.

Gedurende de gevechtspauze kunnen de Palestijnen hun doden bergen en gewonden ophalen. Ook kunnen bewoners inkopen doen en wordt de Gazastrook bevoorraad.

Enkele uren voor het humanitaire bestand inging, werd een militaire leider van Hamas bij een luchtaanval gedood. Ondanks de gedeeltelijke terugtrekking van Israëlische troepen uit de Gazastrook gingen de luchtaanvallen en beschietingen door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl