NOS SportAangepast

Derde dressuurtitel op rij voor Gal

Edward Gal is voor de derde keer op rij Nederlands dressuurkampioen geworden met Glock's Undercover, het paard dat hij tot een succesvolle opvolger van de superhengst Totilas maakte.

De combinatie kreeg op de slotdag van het NK in Hoofddorp voor de kür op muziek een jurywaardering van 85,575 procent. Gal had vrijdag ook het eerste onderdeel, de Grand Prix, al gewonnen.

De favoriete ruiter uit Harskamp kreeg door de afwezigheid van Adelinde Cornelissen, die haar 17-jarige troeteldier Jerich Parzival wenste te sparen voor het WK, de meeste concurrentie van Daniëlle Heijkoop. Zij kwam met Kingsley Siro NOP tot een score van 81,725 en verwees Hans Peter Minderhoud (Glock's Flirt) in de eindrangschikking naar het brons.

Heijkoop en Minderhoud naar WK

Na afloop van het NK maakte bondscoach Wim Ernes de selectie voor het wereldkampioenschap bekend. Edward Gal en Adelinde Cornelissen waren al zeker van een plaats. Daar zijn Daniëlle Heijkoop en Hans Peter Minderhoud aan toegevoegd. Diederik van Silfhout werd aangewezen als reserve.

Het WK is later deze maand in Normandië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl