NOS SportAangepast

EK inline-skaten: twee keer zilver

Op de EK inline-skaten in het Duitse Geisingen heeft Manon Kamminga genoegen moeten nemen met zilver op de puntenkoers. Na een harde race moest ze de Europese titel net aan Francesca Lollobrigida laten.

De Italiaanse veelvoudig wereldkampioene scoorde vroeg in de race punten en Kamminga in het tweede deel. De Haulerwijkse had voor de laatste sprint zes punten meer. Die werd echter een prooi voor Lollobrigida, waardoor beiden op 14 punten kwamen en dan is de slotsprint doorslaggevend. De 22-jarige Kamminga was eerder op deze EK al goed voor goud (1.000 meter), twee keer zilver en eenmaal brons.

Irene Schouten eindigde als vijfde, net als Crispijn Ariëns bij de heren, die daarmee de beste Nederlander was.

Heren pakken zilver op aflossing

De Nederlandse heren pakten zilver op de aflossing. Michel Mulder, Ronald Mulder, Mark Horsten en Lars Scheenstra moesten in de finale alleen België, met kopman Bart Swings, voor laten.

Voor de dames liep de aflossingskoers uit op een deceptie. Al na enkele ronden werd Oranje, dat gevormd werd door Manon Kamminga, Bianca Roosenboom en Irene Schouten, gediskwalificeerd.

Bij de eerste wissel ging het al fout. Volgens de jury duwde Roosenboom met een hand Kamminga af, waar twee handen verplicht zijn."Een Spaanse hinderde ons, waardoor dit kon gebeuren. Zij had gediskwalificeerd moeten worden. De jury bakte er niets van", brieste Roosenboom.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl