NOS NieuwsAangepast

Team aan de slag op rampplek

Nederlandse en Australische onderzoekers zijn voor de derde achtereenvolgende dag aan het werk op de plek waar vlucht MH17 is neergestort. De groep experts vertrok rond 06.00 uur Nederlandse tijd vanuit hun nieuwe basis in Soledar en ging drie uur later aan de slag.

De onderzoekers zijn bij een kippenboerderij in Grabove. Daar is onder meer de romp van het vliegtuig neergekomen. Het team heeft daar gisteren ook gezocht naar stoffelijke overschotten en persoonlijke bezittingen van passagiers.

Naar Nederland

Gisteren werden in het gebied stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen geborgen. De resten zullen vandaag in gekoelde wagons naar Charkov worden gebracht, waarvandaan ze naar Nederland worden gevlogen voor identificatie. De aankomst hier zal met hetzelfde ceremonieel gepaard gaan als de eerdere vluchten.

De eerste experts en waarnemers van de OVSE bereikten de rampplek donderdag, precies twee weken na het neerhalen van vlucht MH17. Gisteren ging het onderzoeksteam voor het eerst in het rampgebied aan de slag.

Er zijn inmiddels twee speurhonden in het gebied en drie andere worden ingevlogen. Daarnaast kunnen duikers en drones worden ingezet om het gebied uit te kammen. Men verwacht dat het team nog enkele weken in Oekraïne aan het werk is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl