NOS SportAangepast

EK-brons Michel Mulder, Kamminga

Michel Mulder heeft op de tweede dag van de EK inline-skaten op de weg in het Duitse Geisingen brons veroverd op de 500 meter. De Zwollenaar moest in de finale de Fransman Gwendal le Pivert en Ioseba Fernández net voorlaten.

De Spanjaard pakte zijn tweede titel na die op de 200 meter. Mulder miste het zilver op slechts 0,066 en het goud op 0,166.

Mulder reed in de halve finales tegen zijn tweelingbroer Ronald, Mark Horsten en Le Pivert. De drie Nederlanders bleken echter niet in staat de Fransman uit te schakelen.

Manon Kamminga was eveneens goed voor de bronzen medaille. De Haulerwijkse titelverdedigster lag in de slotsprint van de afvalkoers (20 km) met vier rijdsters na de laatste bocht aan kop, maar liet zich alsnog door de Italiaanse Francesca Lolobrigida en de Duitse Sabine Berg net aftroeven.

Irene Schouten eindigde als vierde. Het was de derde individuele medaille voor Kamminga. Eerder pakte ze op de piste de titel op de 1.000 meter en won ze zilver op de puntenkoers over 10 kilometer. Met de estafetteploeg legde ze beslag op zilver.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl