NOS WielrennenAangepast

Gesink: blijf voor deze ploeg fietsen

De toekomst voor Robert Gesink leek er een paar maanden geleden niet zo rooskleurig uit te zien. In april dit jaar werd hij aan hartritmestoornissen geopereerd. Een paar maanden later kondigde zijn sponsor Belkin aan afscheid te nemen van de gelijknamige wielerploeg, waar zijn contract na dit seizoen ook nog eens afloopt. Nu lijkt het allemaal mee te vallen voor Gesink: hij zit weer op de fiets na een succesvolle operatie en ook de toekomst bij zijn ploeg ziet er goed uit.

"Voordat Belkin stopte was ik al in gesprek met Richard Plugge, de directeur van de ploeg. Dat ziet er gewoon heel goed uit", zegt Gesink als hij het heeft over een langer verblijf bij de ploeg. "Ik ben natuurlijk al jarenlang bij deze mensen betrokken, het voelt toch wel een beetje als mijn ploeg. Ik ga er ook vanuit dat ik de komende jaren voor deze groep blijf fietsen."

Geen hartritmestoornissen meer

Met de gezondheid van Gesink gaat het inmiddels ook weer goed. Zondag start hij in de Ronde van Polen om zich voor te bereiden op zijn eerste grote ronde na zijn operatie: de Vuelta. Daar kijkt hij naar uit: "Ik kom natuurlijk terug van een best wel pittige blessure. Ik heb zin om voor de eerste keer weer echt in competitie te zijn."

Tot op heden gaat het heel erg goed met zijn "blessure", zoals Gesink zijn hartritmestoornissen zelf noemt. "De ingreep zelf viel wel mee. Tenminste, als ik de arts mag geloven. Ik ben laatst ook weer in het ziekenhuis geweest. De kans is 95 procent dat het nooit meer terug komt. Tot nu toe is dat ook niet gebeurd. Daar ben ik heel erg blij mee", zegt de Belkin-renner.

Vuelta

Na de Ronde van Polen stapt Gesink op in de Vuelta. Daar wil hij graag een goed klassement rijden: "De Vuelta is natuurlijk in het verleden een hele goede koers voor mij geweest. Ik heb daar drie keer bij de beste zeven gereden. Datzelfde wil ik weer doen: toptien rijden. En wellicht zit er meer in dan wat ik in het verleden heb kunnen laten zien, maar dat is afwachten", zegt Gesink. "Maar eerst maar eens naar Polen om daar de puntjes op de 'i' zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl