Weinig animo betoging Den Haag

De demonstratie in Den Haag tegen politiegeweld heeft weinig deelnemers getrokken. De organisatie verwachtte zeker 500 mensen, terwijl er maar 50 tot 100 mensen kwamen opdagen.

Er was veel politie op de been. De politie controleerde streng op ISIS-vlaggen en gezichtsbedekkende kleding, omdat die verboden waren. Niemand leek die vanavond bij zich te hebben.

ISIS-sympathisanten

Het OM hield er rekening mee dat sympathisanten van de islamitische terreurorganisatie ISIS zouden meelopen met de mars door de Haagse Schilderswijk. Bij een vorige demonstratie in de wijk werden anti-Joodse leuzen geroepen.

De organisatie van de demonstratie van vanavond heeft naar eigen zeggen ISIS-aanhangers gevraagd om niet mee te lopen met de mars. Daaraan lijkt gehoor te zijn gegeven.

Bij het politiebureau in de Heemstraat in de Schilderswijk werden toespraken gehouden. De demonstranten zijn boos over een rapport van de Nationale ombudsman waarin staat dat er geen aanwijzingen zijn voor structurele misstanden bij de politie in de wijk. Bewoners vinden dat agenten van het politiebureau discrimineren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl