NOS NieuwsAangepast

Kerry en VN wijzen naar Hamas

De Amerikaanse minister Kerry heeft Hamas scherp veroordeeld voor het schenden van het humanitaire bestand in de Gazastrook. Hij noemt de gevangenneming van een Israëlische militair door Palestijnse militanten schandalig en eist dat Hamas hem vrijlaat.

Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon legt in een verklaring de schuld voor het mislukken van het bestand bij Hamas. Hij is gechoqueerd en diep teleurgesteld over de ontwikkelingen.

Minister Kerry heeft vandaag over de laatste ontwikkelingen gesproken met de Israëlische premier Netanyahu. Volgens hem zou het een tragedie zijn als de gevangenneming leidt tot meer leed en verlies van mensenlevens aan beide kanten.

Gevolgen

Netanyahu zei volgens Kerry dat Hamas het humanitaire staakt-het-vuren heeft geschonden en dat de Palestijnse organisatie de gevolgen van haar daden zal dragen.

Het humanitaire bestand in de Gazastrook dat gisteren werd aangekondigd, hield vandaag niet meer dan een paar uur stand. Kerry heeft Qatar en Turkije opgeroepen om te bemiddelen voor vrijlating van de Israëlische militair, omdat die landen invloed zouden kunnen uitoefenen op Hamas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl