Rutte: zelfde ceremonie slachtoffers

Nieuw ontdekte stoffelijke resten worden met hetzelfde ceremonieel van Oost-Oekraïne naar de kazerne in Hilversum vervoerd als vorige week. Dat zei premier Rutte tijdens een persconferentie over de ramp met vlucht MH17.

De ceremonie houdt in dat er een minuut stilte in acht wordt genomen op het vliegveld in Eindhoven en dat de rouwauto's in een stoet naar Hilversum rijden.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste vlucht van Charkov naar Eindhoven vertrekt. Vandaag hebben onderzoekers in het rampgebied menselijke resten gevonden van slachtoffers. Gisteren werd al DNA-materiaal van slachtoffers overgedragen aan Nederland.

Meer mensen

Op dit moment zijn er 332 Nederlandse en Australische medewerkers van de missie in Oekraïne en daar komen nog 68 Maleisiërs bij. Volgens Rutte kan Nederland snel meer mensen naar Oekraïne sturen om te zoeken naar resten en spullen.

Zestig onderzoekers en evenveel marechaussees staan klaar om af te reizen naar de rampplek. Daarna kan de missie nog verder worden uitgebreid als dat nodig is.

De premier zei verder dat voortaan elke vrijdag wordt bekendgemaakt hoe het staat met de identificatie van slachtoffers in de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Eerder vanmiddag gebeurde dat ook: toen maakte het crisisteam bekend dat er een tweede slachtoffer is geïdentificeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl