NOS VoetbalAangepast

v.Hooijdonk assistent Jong Oranje

Pierre van Hooijdonk wordt bij Jong Oranje assistent van bondscoach Adrie Koster, die onlangs als opvolger van Albert Stuivenberg werd aangesteld. De oud-spits was vorig seizoen nog trainer van het gecombineerde beloftenelftal van Feyenoord en Excelsior.

Gesprek met Van Persie

Afgelopen WK was er nog een conflict tussen Van Hooijdonk en Robin van Persie. De aanvoerder van Oranje haalde hard uit naar zijn voormalig ploeggenoot, die zich kritisch over Van Persie had uitgelaten.

Guus Hiddink, de kersverse bondscoach van Oranje, was duidelijk. "Er komt op korte termijn een gesprek. Het is duidelijk dat er nog wat oud zeer zit. Robin en Pierre moeten als grote kerels bij elkaar gaan zitten. We kunnen dan het verleden gebruiken om goed naar de toekomst te kijken. De rol van Pierre heeft niet direct betrekking op Oranje, maar als er sluimerende zaken zijn, pak ik ze het liefst direct bij de kop".

Winter coach Oranje -19

Naast Van Hooijdonk werden vrijdag ook de oud-spelers Bert Konterman, Michael Reiziger, Sonny Silooy, Dennis de Nooijer en Martijn Reuser gepresenteerd. Zij worden assistenten bij verschillende nationale jeugdelftallen van de KNVB. Aron Winter wordt hoofdcoach van Oranje onder 19.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl