NOS WielrennenAangepast

Vino geeft LL Sánchez nieuwe kans

Luis León Sánchez vervolgt zijn loopbaan bij Astana. De 30-jarige Spanjaard reed de afgelopen maanden voor de kleine Spaanse ploeg Caja Rural, nadat Belkin hem eind 2013 op straat had gezet wegens dopingverdenking.

"Ik ben erg blij en dankbaar voor de kans die Astana en Vinokoerov mij bieden", zei hij tegen de Spaanse wielersite BiCiclismo. Sánchez hoopt volgend jaar weer te kunnen scoren in de kleinere rondes en de klassiekers en Vincenzo Nibali bij te staan in de grote rondes.

"De schijn tegen"

De begenadigde tijdrijder en rittenkaper begon zijn loopbaan bij Liberty Seguros en Caisse d'Epargne. Van 2011 tot 2013 kwam hij uit voor Rabobank. In het shirt van de Nederlandse ploeg won hij onder meer twee etappes in de Tour de France en - voor de tweede keer in zijn carrière - de Clásica San Sebastian.

In februari 2013 werd Sánchez door zijn toenmalige ploeg Blanco op non-actief gezet, nadat zijn naam veelvuldig in verband werd gebracht met de Madrileense dopingarts Efemiano Fuentes. Hoewel dopinggebruik nooit werd bewezen, had Sánchez volgens de ploeg "de schijn tegen".

Vanaf 23 augustus rijdt Sánchez namens Caja Rural in de Vuelta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl