NOS SportAangepast

Pospisil wint weer van Berdych

Vasek Pospisil heeft bij het ATP-toernooi van Washington voor een verassing gezorgd door in de achtste finales de als eerste geplaatste Tomas Berdych naar huis te sturen: 6-2, 6-4.

De 24-jarige Canadees, de nummer dertien van de plaatsingslijst, won in zijn loopbaan drie keer van een speler uit de toptien en twee van die overwinningen boekte hij op Berdych. Nu in Washington en vorig jaar bij het masterstoernooi in Montreal.

Pospisils andere zege op een toptienspeler was op de Fransman Richard Gasquet. Ook vorig jaar en ook bij een masterstoernooi, maar dan in Sjanghai.

Voor de Tsjech Berdych was de partij tegen Pospisil er een om snel te vergeten. Hij maakte 21 onnodige fouten, verloor vier keer zijn service en werd in aanloop naar de wedstrijd gehinderd door rugproblemen.

Karlovic strandt, Raonic klopt Hewitt

Berdych was niet de enige geplaatste speler die het onderspit dolf in Washington. Ook de Kroaat Ivo Karlovic, als negende geplaatst, verloor. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Steve Johnson: 6-3, 6-7 (4), 6-7 (7). Karlovic kreeg in de laatste tiebreak twee matchpoints.

De wedstrijd van de dag was die tussen Milos Raonic en Lleyton Hewitt. De als tweede geplaatste Canadees was de Australische veteraan met 7-6 (1), 7-6 (3) de baas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl