NOS NieuwsAangepast

25 doden bij gasexplosies Taiwan

Bij een serie explosies in de Taiwanese stad Kaohsiung die werden veroorzaakt door een gaslek zijn 25 doden gevallen en bijna 270 mensen gewond geraakt. De media in de tweede stad van het land houden er rekening mee dat het dodental nog behoorlijk oploopt.

De explosies ontstonden door breuken in een gasleiding. De vlammen schoten omhoog door onder andere rioolbuizen. In een straat ontstond een grote krater waaruit mensen na de explosies een voor een werden gered.

De brandweer kreeg bij de reddingswerkzaamheden hulp van de politie en het leger. Onder de doden zijn vier brandweerlieden die de melding van een gaslucht onderzochten.

President Ma Ying-jeou heeft maatregelen aangekondigd om een herhaling van zo'n ramp te voorkomen.

Over de kop

Volgens Taiwanese media zijn wegen door de ontploffingen zwaar beschadigd; auto's sloegen door de kracht van de explosies over de kop. Gebouwen vlogen in brand en van sommige kleine winkels bleef niets over. De explosies deden zich voor in een wijk met veel gebouwen met appartementen en winkels.

De hulpdiensten hebben duizenden mensen geëvacueerd naar scholen en andere beschikbare gebouwen buiten het gebied dat door de explosies is getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl