PSV boekt kleine zege op St.Pölten

PSV heeft in de derde voorronde van de Europa League het thuisduel met Sankt Pölten, dat in Oostenrijk op het tweede niveau speelt, met 1-0 gewonnen. Volgende week is in St.Pölten de return.

PSV, dat nog zonder de WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Santiago Arias aantrad, had het meeste balbezit, maar slaagde er niet in te imponeren tegen de verdedigend spelende Oostenrijkers. Pas na een kwartier kregen de Brabanders hun eerste kans. Na een mooie pass van Adam Maher schoot Luuk de Jong naast.

Wel kansen, geen treffer

PSV werd in de eerste helft nog gevaarlijk via Jürgen Locadia (schot geblokkeerd), Marcel Ritzmaier (vrije trap voorlangs en schot net naast) en De Jong (hakbal voorlangs), maar een treffer bleef uit.

St.Pölten, dat eerder deze maand een oefenduel met PSV ook al met 1-0 verloor, loerde op de counter en kreeg voor rust twee kansen. Jeroen Zoet keerde een schot van Konstantin Kerschbaumer en een schot van David Stec ging via een PSV-been over.

De Jong kopt raak

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. PSV viel aan en St.Pölten verdedigde met man en macht. Na tien minuten was het dan toch raak voor PSV. Op aangeven van Luciano Narsingh kopte De Jong de bal keurig binnen.

Ook na de treffer domineerden de Brabanders, maar tot grote kansen leidde het offensief amper. Alleen De Jong en Locadia stichtten nog gevaar met een kopbal. In de slotminuten verschenen de Oostenrijkers nog twee keer voor het doel van Zoet, maar de onverdiende gelijkmaker bleef uit.

Rood Jozefzoon voor schwalbes

In blessuretijd was er nog een hoofdrol voor Florian Jozefzoon. De invaller kreeg binnen enkele minuten tot twee keer toe geel voor een schwalbe en kon vertrekken. Met name de tweede gele kaart was discutabel.