NOS SportAangepast

Onstuitbare Goffin stunt in Kitzbühel

De indrukwekkende zegereeks van David Goffin duurt ook in Kitzbühel nog voort. De Belg verraste in het Oostenrijkse wintersportoord donderdag in de achtste finales de als eerste geplaatste Duitser Philipp Kohlschreiber met 6-3, 7-5 en was in de avonduren de Italiaan Paolo Lorenzi in de kwartfinales met 6-2, 6-1 de baas.

De 23-jarige Goffin is nu al achttien wedstrijden op rij ongeslagen. Hij won de afgelopen weken drie challengertoernooien (Scheveningen, Poznan en Tampere) en lijkt die vorm meegenomen te hebben naar het podium van ATP-toernooien. Overigens bleef de nummer 78 van de wereld in alle achttien partijen zonder setverlies.

Wildcard

De Belg, met een wildcard toegelaten, maakte het duel met Kohlschreiber af door vijf games op rij te winnen. De Duitser, die in de openingsronde een bye had, gaf in de tweede set namelijk een voorsprong van 5-2 uit handen. Na nog geen anderhalf uur was het lot van de nummer 24 van de wereld bezegeld.

Ook vorig jaar wist de 30-jarige Duitser geen wedstrijd te winnen in Kitzbühel. Toen zette de Argentijn Leonardo Mayer hem de voet dwars.

Goffin klopt ook Lorenzi

Doordat het toernooi van Kitzbühel veel hinder ondervindt van de regen, moest Goffin in de avond nog eens in actie komen. Dat deerde de Belg niet, want hij had geen kind aan Paolo Lorenzi, die op de wereldranglijst vijf plaatsen lager staat dan hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl